Брайловська Саша, 10 років

Діагноз: Нейробластома за очеревинного простору зліва, метастази в кістковий мозок, кістки скелету, стан після комбінованого лікування в 2009 році (хіміотерапія, операція – видалення пухлини лівого наднирника), рецидив пухлини лівого за очеревинного простору, метастази в кістковий мозок, 2-й рецидив, МТС в 9 ребро справа, 3-й рецидив, МТС в кістки, кл.гр. ІІ.

Тендітна дівчинка, на долю якої, випала низка випробувань, страждань, розчарувань, прагнення до перемоги і довга боротьба зі страшною хворобою, ім’я якій –  Нейробластома. Як же ж хотілося написати в серпні місяці 2017 року, що Саша Брайловська нарешті переможниця з крапкою. Але, на жаль, враховуючи її довгу історію хворобу (Саша веде боротьбу з онкозахворюванням вже 8 років), цього ми зробити не можемо.

Нейробластома, з якою, напевне, Сашуня народилася, проявилася в неї в травні  2009 року , коли дівчинці було 1 рік і 5 місяців. Дитина набирала мало у вазі, була неспокійна, весь час плакала. У манюньки з΄явилось якесь пухлиноподібне утворення в ділянці правої надбрівної дуги, з приводу чого, була проконсультована офтальмологами, хірургами, за місцем проживання,  в Одеській області.  Потім, вже в Києві, в Національному інституті раку був виставлений і гістологічно підтверджений, діагноз: Нейробластома. Перше своє лікування ( ПХТ, адреналектомію зліва (видалення лівого наднирника), мегадозову ХТ з ТКМ) дівчинка отримувала в Інституті Раку, яке закінчила на початку 2010 року. Потім, після 1,5 – річної ремісії в 2011 році стався перший рецидив, в лікуванні якого, в НІР було відмовлено. Стійкі і наполегливі батьки звернулись за допомогою до свого лікуючого лікаря –Кобися Вадима Леонідовича, який на той час вже працював у дитячому відділенні Київського міського клінічного онкологічного центру (КМКОЦ). Дівчинці було призначено протирецидивну терапію, 8 курсів якої,  вона отримала в КМКОЦ.

І ось, Саша, нібито стала вже вдруге переможницею. Але підступна хвороба не захотіла полишити маленьку сміливу дівчинку, і при черговому контрольному обстеженні через 2,5 роки ремісії в травні 2015 року було виявлено другий рецидив. І знову важкий, тривалий бій, після закінчення якого – така довгоочікувана перемога.

Сашуня навіть встигла піти в перший клас, в якому провчилася лише 4 місяці. Злий рок не полишив Сашу і її сім’ю. Через 10 місяців після закінчення лікування другого рецидиву, в грудні 2016 року, стався третій.  Знову все спочатку. І ось, нарешті, в серпні 2017 року дівчинка закінчила проти рецидивне лікування, отримала 8 курсів ПХТ.

За скупим переліком хронології подій, які відбулися з Сашунею і її сім’єю стоять сотні недоспаних ночей і віра мами, струмок виплаканих сліз і прагнення перемогти Сашуньки, титанічна праця лікарів, медсестер, співпереживання добрих людей.  Все разом і спільно кошти благодійників змогли приблизити дівчинку до найбільшої її мрії у житті. На сьогодні, в Україні, Саша – єдина дитина, яка змогла вижити після третього рецидиву Нейробластоми.

Дівчинка, закінчивши протирецидивний курс лікування третього рецидиву Нейробластоми, перебуває у стані нестійкої ремісії, отримує Роаккутан.

Врятувати її зможе Дінутуксімаб

Застосування антитіл в лікуванні нейробластоми відоме ще з 90-х років минулого сторіччя (F. Berthold). Широке використання почалось із розробкою промислового виробництва ліків Ch 14.18. Виживаність хворих із резидуальною пухлиною завдяки цьому препарату підвищилась на 20% (Yu et al, 2010), а у хворих з рецидивом пухлини на 15% (R.Lidenstein, 2016, SIOP 2016). Нині доступним в Європейському Союзі є препарат під торговою назвою Dinutuximab beta Apeiron.  Доза його складає 20 мг/м² 1-5 день. Таких курсів залежно від переносимості препарату може бути 5. Вартість 1 флакону 20 мг складає близько 8 тисяч євро.

Саші Брайловській потрібно на 1 курс 40 000 євро.

Чи буде абсолютною переможницею Саша Брайловська? Це залежить від усіх нас, які спроможні зрозуміти, створити спільнокошт і врятувати дівчинку, яка пройшла вже такий довгий шлях до омріяної перемоги! Допоможіть Саші!

Реквізити для перерахування коштів:

 Рахунок в АТ «Приватбанк»
р/р 26006053119863
код ЄДРПОУ 35997765
Отримувач: БФ «Педіатри проти раку»
Банк отримувача:  АТ «Приватбанк»
МФО 321842

Призначення платежу: благодійне пожертвування на лікування Брайловської Саші

Увага! Для перерахунку коштів через термінали Приватбанку і систему Приват24 використовуйте номер картки, пов’язаний з рахунком Фонду (картка відкрита на ім’я президента фонду — Кобись В.Л.) – 5169 3305 0885 0036 (на лікування Брайловської Саші)

 Рахунок в АТ «Укрсиббанк»:

р/р 26008284600700
код ЄДРПОУ 35997765
Отримувач: БФ “Педіатри проти раку”
Банк отримувача: ПАТ УкрСиббанк м.Київ
МФО 351005

Призначення платежу: благодійне пожертвування на лікування Брайловської Саші

Реквізити на валюту

 З надією і вірою, що, створений добрими небайдужими людьми спільнокошт, врятує Сашу Брайловську, команда БФ «Педіатри проти раку»

Телефон для довідок: 063 64 12345

Посилання на новини Брайловської Саші

Будьте з нами в мережі Facebook

06.10.2017