Заступнику голови КМДА

                                                                          Радуцькому   М. Б.

                                                                          Директору ДОЗ

                                                                          Ригану М.М.

                                                                          Першому заступнику  директора ДОЗ

                                                                          Голові комісії

                                                                              Арешкович  А.О.

 

                                                                                          Відкритий лист

Трудовий колектив Київського міського клінічного онкологічного центру звертається до Вас з проханням  дати належну,  обґрунтовану  та  відповідну до законодавства оцінку  подіям  та фактам що відбуваються   навколо КМКОЦ.

             В  черговий раз,  в вересні 2014 р. була проведена  перевірка в КМКОЦ  ініційована  скаргами   та зверненнями гр. Савенко О. В.  з приводу як  отриманого лікування хворої Савенко О. М. так і інших питань жодним чином не пов’язаних з лікуванням хворої Савенко О.М.  Звертаємо Вашу увагу, що подібні перевірки були проведені в 2013 р.  в тому числі і  комісією ДОЗ  в березні 2013 р. (за період березень 2013 р.  – вересень 2014 р. було здійснено  6 позапланових комплексних  перевірок).

         Крім того колектив та адміністрація КМКОЦ самостійно ініціювали проведення аудиту роботи онкоцентруВсеукраїнською організацією захисту прав пацієнтів. До проведення аудиту були залучені незалежні експерти різних органів. Критичних зауважень до роботи колективу КМКОЦ в ході аудиту не виявлено, при цьому відмічено високий рівень кваліфікації персоналу  та якість медичної допомоги онкологічним хворим.

           По завершенню (останньої)  перевірки  – 28.11.2014 р.  керівництву КМКОЦ  була надана  Довідка  для ознайомлення та надання пояснень.  Наказом КМКОЦ   №124  28 листопада 2014 р. була утворена робоча група із залученням незалежних експертів, фахівців та громадських організацій по захисту пацієнтів  для  ознайомлення та опрацювання Довідки.

        В ході перевірки  співробітниками  КМКОЦ були надані до  комісії ДОЗ  всі необхідні документи, додаткова інформація, пояснення  для  встановлення  істини та  надання відповідей на поставлені  гр. Савенко О. В. питання.

       Робоча група опрацювавши висновки, не погодилась з ними, в частині що  протирічать дійсним обставинам, документам, фактам  надала 04.12.2014р.  (в термін, який був наданий ДОЗ м. Києва для вивчення та надання пояснень)  свої заперечення і пропозиції  для опрацювання  їх та  прийнятті остаточного рішення. 05.12 2014 р. при черговому розгляді результатів роботи комісії у заступника голови КМДА виявилось, що заперечення та зауваження комісією( без  будь-яких пояснень представникам адміністрації КМКОЦ)  до уваги взяті не були.  Наголошуємо  на необґрунтованості, некомпетентності висновків  та  ігноруванні  заперечень  та пропозицій КМКОЦ.

         Нічим не обґрунтований висновок комісії щодо  призначеного наркотичного засобу в відділенні паліативної медицини став причиною звернення  до відповідних компетентних  структур, а його оприлюднення  в соціальних мережах  дискредитує ділову репутацію трудового колективу КМКОЦ. Заходи по її захисту  відволікають колектив від  вирішення нагальних проблем  які реально існують в суспільстві і які співробітники  КМКОЦ  щоденно  вирішують. Викладений  лист  ДОЗ м. Києва та  зроблений коментар в соцмережах, колектив КМКОЦ  розцінює як тиск  на  прийняття  рішення будь-якою  комісією.

            Трудовий колектив обурений висновками комісії, які зроблені  без урахувань дійсних обставин та документів, в тому числі і  нормативних актів, та не прийняттям до уваги  заперечень  колективу ( склад  робочої групи  – це є частина співробітників КМКОЦ)

           Неодноразові звернення трудового колективу  до різних державних установ  (адміністрації Президента України, Верховної ради України, Кабінету Міністрів України, МОЗ, ДОЗ,)  втрутитись в ситуацію  розібратись  та  відреагувати   на конфлікт між однією особою, яка відверто та цинічно зловживає  своїм правом на доступ до публічної інформації  та тисячним   колективом  не призвели  до вирішення цієї проблеми. 

          Колектив вимушений був звернутись, як  передбачено законодавством, до суду з позовом про захист честі та ділової репутації, але відповідач гр. Савенко О. В., уникаючи відповідальність  та не маючи бажання вирішувати  поставлені питання в правовому полі не з’являється до  суду (з 12 судових засідань – 10 с/з були проігноровані гр. Савенко О. В.)  чим  зриває розгляд справи та вирішення її по суті у відповідності до вимог діючого законодавства.

        Звертаємо Вашу увагу, що питання поставлені гр. Савенко О. В в своїх запитах та зверненнях, що розглядаються  неодноразовими комісіями ( в т.ч. перевіркою  проведеною в вересні – листопаді 2014 р.) є предметом розгляду цивільної справи в суді за позовом КМКОЦ.

             Трудовий  колектив  не втрачаючи надію бути почутим ,  в черговий раз  просить розібратись в  конкретній ситуації з безпідставними, недоведеними та необґрунтованими  звинуваченнями однієї особи, яка спотворює  інформацію та  законодавство,  проти тисячного колективу .

              Просимо Вас  врахувати позицію трудового колективу, яка ґрунтується  на конкретних фактах та документах, викладених в запереченнях та конкретних пропозиціях.

             Дана ситуація систематично, безпідставно і необґрунтовано  висвітлюється  в засобах  масової інформації, що ганьбить ділову репутацію та честь медичної установи і колективу.  Це змушує колектив боротись, захищаючи себе всіма  дозволеними законодавством способами.

   Просимо Вас розглянути наше  колективне звернення  та надати відповідь колективу.

 

Оригинал взят отсюда