До благодійного фонду «Педіатри проти раку» завітала неймовірна дівчина, яка 10 років тому подолала онкологічне захворювання. Її шлях до одужання – це історія про неймовірне бажання жити повноцінним життям.Chervan

Коли Еллі Червань було 13 років, вона перенесла унікальну операцію: вражену хворобою кістку вирізали та нагріли до 120 градусів в автоклаві. Це дало змогу знищити усі пухлинні клітини у кістці. Потім, вже після високотемпературної процедури, лікарі знов повернули кістку на те ж місце у ніжку дівчинки. Завдяки цьому нестандартному та чітко зваженому підходу хірурга, не лише нижню кінцівку а й життя пацієнтки було збережено.

Операцію провів Кобись Вадим Леонідович, дитячий хірург-онколог та президент БФ «Педіатри проти раку». І ось, через 10 років, Елла знову звернулась до свого лікаря, щоб він здійснив ще одне хірургічне втручання. Потрібно було видалити спеціальні «шурупи», які скріплювали автоклавовану кістку зі здоровою, адже ніжка повністю зрослася і «шурупи» лише заважали. І цього разу операція пройшла успішно. Наразі дівчина вже вдома.

А тоді, ще 10 років тому, важко було собі уявити, що дитина з примарними шансами на одужання, зараз житиме на стільки повноцінним життям.

Наразі Елла завершує навчання в університеті та вже має досвід роботи. Вона активна і цілеспрямована. Дівчина займається спортом, носить взуття на підборах. Словом, вона просто живе так, як живуть її однолітки

Герой нашої рубрики охоче розповіла, що саме стало запорукою перемоги над тяжкою хворобою: «Мене рятувало те, що все було на позитиві і переводилось у жарти. А ще віра в Бога.». З теплом і вдячністю згадує Елла свого лікаря Вадима Леонідовича, про якого ще під час лікування написала вірш.

Дівчина також розповіла, що після хвороби почала зовсім по-іншому дивитись на світ. Тепер вона насолоджується кожним дійсно цінним моментом і переконана, що головне в житті – навчитись любити і ділитись цією любов’ю з іншими.

Від усієї душі хочеться побажати Еллі Червань подальших звершень, приємних вражень та чудових людей на її життєвому шляху

А історія Елли нехай надихне тих, кому зараз так потрібні віра, впевненість та сили, щоб подолати усі життєві негаразди.

Будьте з нами в мережі Facebook
29.02.2020